vrijdag, december 05, 2008

1. Maleisië Kuala Lumpur

Man oh man, pffff..... zucht.....pffff..... steun..... pfff.... kreun..... wat een hitte...... wat een overgang van 1 naar ruim 30 graden. Maar oooohhh wat heerlijk in korte broek en hempie ’s avonds laat nog over de Bukit Bintang lopen en tegen negenen midden op straat een heerlijke warme oosterse hap naar binnen werken met een koel glas ..... Het leven is goed, het leven is heerlijk...

Na een vermoeiende vlucht van meer dan 12 uur naar Singapore en nog eens na 2 uur wachten in 3 kwartier naar KUL, in de vliegwereld de afkorting voor Kuala Lumpur, oftewel KL zoals we het netjes noemen, is de reis dan eindelijk begonnen. Op het vliegveld hadden we een deja vu. Dezelfde taferelen als op het vliegveld van Santiago de Chili 3 jaar geleden passeerden ons. Veel mensen die onze bagage in een taxi wilden drukken met veel toeschouwers, waarbij wij niets anders konden doen dan toekijken. Waren de vorige keer de fietsen op het dak geknoopt, met een beetje duwen en trekken kregen we ze dit keer in de taxi. Er was zelfs een grapjas van een collega taxi die de trolley van het treinstation er ook nog probeerde in te proppen .
De chauffeur had echter wel een probleem hij kon niet schakelen omdat één van de fietsdozen strak tegen de versnellingspook zat. Met een slakkengang dus naar het geboekte hotel in KL City Center.

Maar eerst moest er geacclimatiseerd worden aan de warmte, de nieuwe tijd (we lopen 7 uur op jullie voor), het eten, geen brood met hagelslag en stampot boerenkool, maar noodles, rijst, kip en tropisch fruit. Geen Sallands maar Engels en geen 1x warm eten per dag, maar 2x hete hap per dag naar binnen schuiven met nu nog een keuze tussen stokjes of bestek.

Enkele bezienswaardigheden van de stad hebben ons zeer geboeid waaronder een bezoek aan de wijk Little India,
de KL Tower (zeg maar de Euromast van Rotjeknor), de beroemde Petronas Twin Towers, letterlijk een staaltje van een kunstwerk. Maar ook het uitgaanscentrum Bukit Bintang, waar ons hotel midden in lag en de afkoeling in het zwembad van ons hotel waren heerlijk.

We hebben, in de 3 dagen dat we KL bezoeken, een aantal fietsers gezien die we op 2 handen konden tellen en hebben daarom besloten om de stad maar eens uit te fietsen. Via Google Maps hebben we een uitweg geprobeerd te vinden om uit deze drie miljoenen stad te komen en op 3 december moet de reis op de fiets dan echt beginnen. We willen in spitsuur vertrekken, dan staan namelijk alle auto’s zo goed als stil in de stad en hopen we onze weg kriskras tussen de auto’s door een weg buiten de stad te vinden.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Daar 30 graden en wij zitten hier verdomme in de sneeuw.Maar dat zal jullie worst zijn.Veel plezier.
gr leon.

vrijdag, december 05, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Hey Ollie en Zwaantje,

Fijn te lezen dat het goed met jullie gaat. Wij zitten in de verhuizing (net 3 dagen over), we beginnen net een beetje bij te komen. Ha, wees blij dat jullie een goed excuus hadden om niet te helpen;-)
Maar het wordt echt heel mooi, dat zien jullie in juni wel, dan zijn we wel klaar, denk ik.
Bon voyage.....

A&A&T&T

dinsdag, december 16, 2008  

Een reactie posten

<< Home

web stats analysis